0726 227 886 L-V  9-17

0item(s)

Nu aveţi nici un produs în coşul de cumpărături

Product was successfully added to your shopping cart.
-50%

Relația medic-pacient în practica medicală

Fii primul care evalueaza acest produs.

Vizualizare de ansamblu rapida

Medicina bazată pe valori: echilibrului fin între știință, artă și comunicare

Disponibilitate: In stoc

Pret normal: 49,90 RON

Special Price 24,95 RON

Autor(i): Sever Cristian Oană
Număr pagini: 264
Format: 13 x 20 cm
Editura: Editura ALL

Detalii

Practica medicală din perspectiva echilibrului fin între știință, artă și comunicare

Bazându-se pe cei 40 de ani de practică medicală și pe cei 16 ani de muncă în cadrul comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor din București, Dr. Sever-Cristian Oană ne oferă o lucrare de excepție, o pledoarie pentru încrederea reciprocă între medic și pacient și pentru medicina bazată pe valori.

Atât medicii tineri, cât și cei cu experiență vor învăța sau își vor completa perspectiva asupra înțelegerii profunde a pacientului. Totul cu scopul de a-l putea călăuzi către alinarea suferinței sau către vindecare. Pacienții care vor citi această carte vor descoperi partea nevăzută a ceea ce simte medicul din fața lor. Vor afla cum îi pot interpreta reacțiile și cum își pot îmbunătăți modalitatea de comunicare cu acesta.

Pacientul este plămădit din aceeași materie ca medicul, doar că a avut ghinionul să se îmbolnăvească. Medicului îi revine datoria, dar și privilegiul de a conștientiza rolul compasiunii și de a o exersa permanent în contextul meseriei sale. Numai printr-un mare noroc nu este cel care are nevoie de ajutor pentru a-și recăpăta sănătatea sau pentru a-și diminua suferința.

Compasiunea exclude pasivitatea. Ne motivează să depășim inegalitățile existente și să ne asumăm egalitatea cu întreaga umanitate. Interacțiunea umană bazată pe compasiune izvorăște din înțelegerea asemănării noastre fundamentale cu celălalt. Ca medic, simți revoltă atunci când ființa umană din fața ta se luptă cu suferința, dar o astfel de furie nu este paralizantă, ci reprezintă tocmai combustibilul cu care îți hrănești dorința de a-l ajuta. Compasiunea, ca și revolta, exprimă nemulțumirea față de situația prezentă. Dar în timp ce revolta este trecătoare, compasiunea e de durată. Și mila și compasiunea presupun dorința de a ușura suferința grea a celuilalt. Dar în timp ce mila se reduce la alinare, compasiunea presupune dorința de a repara situația de inferioritate a celuilalt. În acest caz, compasiunea este cea care îl călăuzește pe medic în eforturile sale de a-și vindeca pacienții.

Din cuprins:

Etica medicală, mai mult decât o filozofie
Patru întâlniri incomode (o sociologie a consultației)
Știința comunicării și arta consultației
Medicul și sentimentele sale (mila, compătimirea și indulgența)
De ce este important să asculți pacientul
Cum să faci lucruri cu vorbe
Siguranță și eroare
Consimțământ, informație și competență
Medicina bazată pe valori

„Iar medicul cel mai bun și cel mai priceput e cel care știe cel mai bine să spună care este iubirea cea bună și care cea rea... cel care e în stare să trezească dragostea acolo unde ea lipsește și e bine să fie.... Prin urmare, întreaga medicină, așa cum am spus, stă sub cârmuirea lui Eros.“ – Platon (Banchetul)

Mai multe informatii

Titlu Relația medic-pacient în practica medicală
ISBN: 978-606-587-571-5
Autor(i): Sever Cristian Oană
Editura: Editura ALL
Aparitie 7 oct. 2021
Număr pagini: 264
Format: 13 x 20 cm
Copertă: Flexibila
Citate: Nu

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

  1. Fii primul care evalueaza acest produs.

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluează produsul:

CĂRTI RECOMANDATE