0item(s)

Nu aveţi nici un produs în coşul de cumpărături

Product was successfully added to your shopping cart.
-0%

Manual de anestezie şi terapie intensivă. Volumul II: Terapie Intensivă

Fii primul care evalueaza acest produs.

Vizualizare de ansamblu rapida

Ghid clinic pentru studenți și medici rezidenți ATI începători

Disponibilitate: In stoc

59,90 RON
Autor(i):

Prof. Dr. Gabriel M. Gurman

Număr pagini: 280
Format: 13 x 20
Editura: Editura ALL

Detalii

Ghid clinic pentru studenți și medici rezidenți ATI începători 

Al doilea volum al Manualului de anestezie și terapie intensivă semnat de Prof. Dr. Gabriel M. Gurman reunește aspectele esențiale pentru activitatea în secția de terapie intensivă, inclusiv cele mai recente evoluții în domeniu.   

Manualul de față reprezintă ediția revizuită și adusă la zi a celui original, apărut în limba ebraică, și realizat de Prof. Dr. Gurman în colaborare cu Dr. Amir Ghilan. Este conceput după modelul a ceea ce în limba engleză se numește „cookbook“: include mai toate domeniile specialității, dar prezentarea lor are un caracter eminamente clinic.

Atât studentul aflat în rotație în secția ATI, cât și rezidentul ATI în prima perioadă a specializării, se confruntă cu aceeași problemă: imposibilitatea de a descoperi domeniul într-un timp scurt. Studentul este nevoit să parcurgă noțiunile principale în doar câteva săptămâni. Rezidentul este obligat să înțeleagă din primul moment aspectele de bază ale specialității sale. Acestea sunt necesitățile în întâmpinarea cărora vine manualul creat de Prof. dr. Gabriel M. Gurman. Totodată, volumul deschide calea spre aprofundarea ulterioară a datelor prezentate.

Cititorii vor descoperi aici date și fapte esențiale pentru introducerea în activitatea zilnică a unei secții ATI, cu foarte puține trimiteri fiziopatologice sau farmacologice. Poate fi parcurs în câteva zile și poate fi înțeles cu ușurință, pentru că terminologia folosită este cea însușită în timpul anilor de studenție. Din paginile sale, studenții sau medicii rezidenți ATI începători învață ce se petrece oră de oră într-o unitate de terapie intensivă.

Starea pacientului internat în UTI este, prin definiție, dinamică și instabilă. În comparație cu rata de mortalitate într-un spital general, care este în jur de 1-2% dintre pacienții internați, mortalitatea în UTI se apropie de 20%, chiar și în cele mai moderne spitale din lume. Dar, înaintea erei terapiei intensive, doar în urmă cu mai puțin de un secol, imensa majoritate a pacienților care ar fi putut beneficia de un tratament intensiv decedau în primele ore sau zile ale internării în spital.

Anesteziologia și terapia Intensivă (ATI), una dintre cele mai tinere specialități medicale, a cunoscut o evoluție remarcabilă în ultimii zeci de ani. De la activitatea din sala de operație, prezența medicului ATI a devenit treptat indispensabilă în unitățile de terapie intensivă și în mai multe ramuri ale medicinei clinice: obstetrică, algeziologie, pneumologie, cardiologie, hematologie, nefrologie, analgezia și sedarea pacientului supus unei investigații invazive etc.

„Menirea acestui manual este de a ușura parcursul acestui drum anevoios, dar la sfârșitul căruia succesul este asigurat pentru cel studios, sârguincios și… răbdător.” – Prof. Dr. Gabriel M. Gurman

Mai multe informatii

Titlu Manual de anestezie şi terapie intensivă. Volumul II: Terapie Intensivă
ISBN: 978-606-587-612-5
Autor(i):

Prof. Dr. Gabriel M. Gurman

Editura: Editura ALL
Aparitie 10 apr. 2024
Număr pagini: 280
Format: 13 x 20
Copertă: flexibila
Citate: Nu

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

  1. Fii primul care evalueaza acest produs.

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluează produsul:

CĂRTI RECOMANDATE