021 402 26 40
0item(s)

Nu aveţi nici un produs în coşul de cumpărături

Product was successfully added to your shopping cart.
-28%

Practica medicală pentru studenții la medicină. Cazuri clinice

Fii primul care evalueaza acest produs.

Vizualizare de ansamblu rapida

Volumul de față cuprinde o selecție extrem de relevantă și utilă de cazuri clinice din diverse specialități, care au ca prim autor un student.

Disponibilitate: In stoc

Pret normal: 39,90 RON

Special Price 28,73 RON

Autor(i): Camelia Diaconu
Număr pagini: 216
Format: 16,5 x 23,5
Editura: Editura ALL

Detalii

Un proiect original pentru studenții la medicină

Volumul de față cuprinde o selecție extrem de relevantă de cazuri clinice din diverse specialități, care au ca prim autor un student.

Într-o lume în continuă transformare, coordonatorii acestei lucrări își propun revitalizarea practicii medicale printr-o abordare bazată pe învățare activă și cercetare. „Spitalul este un uriaș amfiteatru, în care se învață principiile medicinei”, explică metaforic și totodată foarte eficace dr. Camelia Cristina Diaconu. Cadrului didactic îi revine sarcina de a-și îndruma studenții în direcția în care pot descoperi singuri rezolvarea dilemelor clinice, mai degrabă decât aceea de a le oferi nemijlocit răspunsuri. Medicii cu experiență îndelungată sunt conștienți că traiectoria profesională a fiecăruia dintre ei este jalonată de cazurile clinice care le-au marcat evoluția. De aceea, implicarea tinerilor, încă de pe băncile facultății de medicină, în îngrijirea și prezentarea acestor cazuri se dovedește a fi un exercițiu extrem de util.

Astfel, mai mulți studenți entuziaști ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București au pus în pagină cazurile clinice pe care le-au întâlnit în cursul stagiilor de practică medicală, în diverse clinici universitare din București. Volumul care a rezultat reflectă raționamentele clinice pe care le-au aplicat, precum și mecanismul de dezvoltare a abilităților clinice. Excelența clinică se obține prin anamneză atentă, examen clinic și teste paraclinice. Datele rezultate sunt necesare pentru formularea unui diagnostic diferențial complet și pentru inițierea planului de tratament. Modalitatea în care a prins contur această lucrare demonstrează încă o dată potențialul școlii românești de medicină.

Foarte important: Volumul coordonat de dr. Camelia Cristina Diaconu și de Mihnea-Alexandru Găman ilustrează modul în care un algoritm corect de decizie clinică are un impact mult mai mare asupra prognosticului și evoluției unui bolnav decât intervențiile tehnologice. Cunoașterea complexității situațiilor și a limitărilor care apar în cabinetul medical fac posibilă evoluția către o practică exemplară.

Public-țintă: În primul rând, cartea se adresează studenților la medicină, care trebuie să învețe să formuleze ipoteze clinice și să le testeze ulterior. Numai așa își pot dezvolta încrederea în propriile abilități, esențială în procesul de formare ca medici. Mai mult decât atât, cartea reprezintă un izvor de informații și raționamente utile pentru orice profesionist în domeniul medical.

Răsfoiește PDF online

Mai multe informatii

Titlu Practica medicală pentru studenții la medicină. Cazuri clinice
ISBN: 978-606-587-520-3
Autor(i): Camelia Diaconu
Editura: Editura ALL
Aparitie 9 mar. 2018
Număr pagini: 216
Format: 16,5 x 23,5
Copertă: Flexibila
Citate: Nu

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.

  1. Fii primul care evalueaza acest produs.

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluează produsul:

CĂRTI RECOMANDATE